Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis E. S. pernai pavasarį paleistas iš pataisos namų neatlikęs jam skirtos vienerių metų ir 14 d. bausmės.

2002 m. Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu vienuolika kartų teistam už vagystes, plėšimus ir sunkų sveikatos sutrikdymą E. S. dar kartą už plėšimą buvo paskirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Pernai balandžio mėnesį paleistas iš pataisos namų jis spėjo nusikalsti dvyliktą kartą.

Panevėžio apygardos prokuroras Romualdas Valiulis teigė, kad teismo buvo prašoma leisti suimti įtariamąjį dėl kelių labai sunkių nusikalstamų veikų padarymo, nes tam buvo baudžiamojo proceso nuostatų numatyti pagrindai.

Pasak prokuroro, įtariamasis gali bandyti pasislėpti nuo ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų ir prokurorų, daryti naujas nusikalstamas veikas. Jis neturi pastovios gyvenamosios vietos, nedirba, yra nevedęs.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įstatymas tam, kas nužudė du asmenis ar daugiau, numato laisvės atėmimo bausmes iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

DELFI primena, kad trečiadienį vakare Panevėžyje buvo užpulti trys vyriškiai. Du iš jų mirė, vienas gydomas ligoninėje. Pareigūnai įtarė, kad šiuos nusikaltimus galėjo padaryti vienas asmuo. Kaip praneša Panevėžio policija, trečiadienį po 19 val. namo laiptinėje Panevėžyje, Beržų g., rastas namo gyventojo R. P., gimusio 1954 m., lavonas (durtinės-pjautinės žaizdos krūtinėje).

Namo laiptinėje Ramygalos gatvėje rastas tame name gyvenusio F. S., gimusio 1931 m., lavonas (muštinė žaizda pakaušyje, durtinė-pjautinė žaizda petyje).

Lakštingalų gatvėje buvo sužalotas V. K., gimęs 1967 m. (durtinės-pjautinės žaizdos juosmens ir nugaros srityse).

Įtarta, kad šie nusikaltimai yra tarpusavyje susiję.

Trisdešimt Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono profesinės karo tarnybos karių taip pat dalyvavo įtariamojo minėtų nusikaltimų padarymu paieškoje.

Po trečiadienio vakarą Panevėžyje įvykusių išpuolių prieš tris žmones, ketvirtadienį mieste, siautė panika. Žmonės dalijosi informacija apie tai, kiek dar žmonių nukentėjo nuo nepagauto maniako.